fredag 16 mars 2012

Tvång, feminism och identietet: del 6 (Håll Britney om ryggen!)

Se sammanfattningsinlägg för hela serien.

Socialiserad identitet är inte mindre av en identitet
Det här är en känga till vissa andra feminister. Att föra argumentet att eftersom kön är en konstruktion så är den falsk och icke-naturlig och därför går att bortse från är ett idiotiskt resonemang. Socialiserad identiet är inte mindre en del av ens identitet. Den är inte falsk. Det här går tillbaka till en tidig vänsterrörelse och skuld som drivkraft och vi måste bort från det. 

Att hacka på sina fellow-brudar är bara att göra saker värre. Systerskap någon? Även med Marie Sernholt och Blondinbella?

Det finns två serier om det, en av Lina Neidestam där Zelda klankar ner på sminkade tjejer med tajta kläder och säger att de ser osäkra och passiva ut och en där Liv Strömquist påminner oss tjejer om att vi inte tjänar något på att diskutera trycka ner andra tjejer som Britney Spears ännu mer. Försöker hitta dem så jag kan visa, men det var svårt.

Om nån kommer och säger att jag ska sluta vara så mammig och värdinnig för att det är bara ett underkastande av patriarkatet så vill jag att det också inser att de inte bara fördömer en könsroll, utan också mig som person. Mammigheten och värdinnigheten är en del av mig. Jag kan inte ta bort det.

Att öppna folks ögon till att kvinnor och män inte är begränsade till dessa roller är inte densamma som att döma ut dem när de beter sig i enlighet med dessa roller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar